Glad sommar önskar vi på Macklean

 
niklas-veenhuis-Q0AXQ8UctBc-unsplash.jpg

Efter ännu ett år av hemmakontor, Teams-möten och digitala workshops är vi många som ser fram emot semestern och en förhoppningsvis mer normal vardag när vi är åter i höst.

Men även om pandemin varit väldigt tuff inte minst för restaurangsektorn, har livsmedelsbranschen totalt sett klarat sig relativt bra det senaste året. Och framtiden ser ljus ut – såväl LRF:s Grönt näringslivsindex som Livsmedelsföretagens konjunkturbrev visar på optimism och framtidstro i såväl primärproduktion som förädlingsindustri.

2021 har glädjande nog också inneburit ett stort uppsving i investerares intresse för livsmedelskedjan. I en osäker tid står livsmedelskedjans aktörer – inte minst de svenska – för stabilitet och hållbarhet, vilket gör att fler och fler inser att det inte bara är en livsviktig bransch utan faktiskt också en bra investering.

Även vi på Macklean ser fram emot hösten med tillförsikt och hoppas få träffa så många som möjligt av er i fysiska möten, seminarier och rundabordssamtal! Vi hoppas också kunna dela med oss av en ny rapport som vi skrivit, håll ögonen öppna i början av hösten…

När vi nu tar några veckors välbehövlig paus kommer vi naturligtvis passa på att avnjuta massor av god mat. Här kommer några spännande produkter som ni hittar på våra tallrikar i sommar:

  • På grillen slänger vi på vildsvinsfilé från Svenskt Gårdsvilt och eldost från någon av alla duktiga svenska gårdsmejerier.

  • För att bryta av lite mot allt grillat gör vi tacos på svensk, växtbaserad färs från den pigga uppstickaren Färsodlarna. Sällan har väl sötlupin, åkerböna, gråärt och raps smakat så gott?

  • Och sen äter vi, såklart, kilovis med svenska jordgubbar. Som kanske avnjuts tillsammans med…

  • …potatismjölk från Dug Drinks. Ni hörde rätt – POTATISmjölk!

Goda och varma sommarhälsningar från oss på Macklean!